Black Screen on Putty

Everything about rooting Toons 1 and 2.

Moderators: marcelr, TerrorSource, Toonz, TheHogNL

Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 12:17 pm

Hello,

I'm am new over here, and started just to Root my Toon.
I hade bought a 3.3V USB cable with the pins..

https://nl.aliexpress.com/item/32901826 ... 4c4d0BL6Ve

so connected this to my toon like the guide wright. Pin 11 is the RXD. Pin 13 is the TXD and 14 is the GRN.
After that i plugged in my usb port from my computer. On device info it's on com3. checkt settings
115200 baud, 8 databits, No parity, 1 stopbit)

and then i plugged in the module for power at the back.. but putty stays black.
maybe i did something wrong?
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby TheHogNL » Mon Dec 09, 2019 12:32 pm

Did you put the white one on pin 13 (that is RX on the cable and the TX on the toon) and the green on the pin 11 (TX on the cable and RX on the toon)? If still not working please paste a photo of how you connected it
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1387
Joined: August 2017

Re: Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 12:38 pm

Yes i have.
Image.
And after connected the cables i have plugged in the module
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 12:54 pm

Read the message again, and turn the green and white cable.
So now i cant see the bootup. Thanks for the support.
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby TheHogNL » Mon Dec 09, 2019 1:52 pm

Ossegek wrote:Read the message again, and turn the green and white cable.
So now i cant see the bootup. Thanks for the support.


Can or cant?
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1387
Joined: August 2017

Re: Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 1:53 pm

I am in Putty right now.
Almost to the end of the tutorrial.
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 2:11 pm

Ok.

After i pressed the reset button i cat the following screen.
<a href="https://ibb.co/q1RhzKL"><img src="https://i.ibb.co/q1RhzKL/2.png" alt="2" border="0"></a>
Eneco Toon by Quby

eneco-001-245576 login:

But when i follow the Youtube tuttorial i have the setting

Eneco Toon by Quby
eneco-001-245576 login: wdhpc: sending discover
And he is not asking for a password. Where did i do something wrong?
Last edited by Ossegek on Mon Dec 09, 2019 2:19 pm, edited 1 time in total.
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby TheHogNL » Mon Dec 09, 2019 2:18 pm

You need to set your root password during rooting
btw, why not use the toonrooter script? It makes it easier for you.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1387
Joined: August 2017

Re: Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 2:20 pm

TheHogNL wrote:You need to set your root password during rooting
btw, why not use the toonrooter script? It makes it easier for you.


Can i still do this? Because i can't pas the screen from the picture because of the password.
https://i.ibb.co/q1RhzKL/2.png
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby TheHogNL » Mon Dec 09, 2019 2:49 pm

Using the manual rooting guide you set the password during root when you changed the uboot setting to get into the /bin/sh login.
But you can still start the toonrooter script which will root your toon 'again' and set a password for you.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1387
Joined: August 2017

Re: Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 2:51 pm

TheHogNL wrote:Using the manual rooting guide you set the password during root when you changed the uboot setting to get into the /bin/sh login.
But you can still start the toonrooter script which will root your toon 'again' and set a password for you.


Ok. And for that i have to follow the tutorial with the raspberry pi.
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby TheHogNL » Mon Dec 09, 2019 2:58 pm

Yes, from here https://github.com/ToonSoftwareCollective/ToonRooter

But did you set the password or not? It's just one easy step and you are done.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1387
Joined: August 2017

Re: Black Screen on Putty

Postby Ossegek » Mon Dec 09, 2019 3:03 pm

TheHogNL wrote:Yes, from here https://github.com/ToonSoftwareCollective/ToonRooter

But did you set the password or not? It's just one easy step and you are done.



I think i did not set a password. ☺️
Ossegek
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: December 2019

Re: Black Screen on Putty

Postby TheHogNL » Mon Dec 09, 2019 3:12 pm

Ossegek wrote:
TheHogNL wrote:Yes, from here https://github.com/ToonSoftwareCollective/ToonRooter

But did you set the password or not? It's just one easy step and you are done.



I think i did not set a password. ☺️


Get back where you had the /bin/sh access and change your password in the /etc/passwd file
You need to put a crypted password in there. Read here how to get a crypted password: https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... swd#p92570
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1387
Joined: August 2017


Return to Toon Rooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest