Toon Solar krijg ik niet werkend

If your (rooted) Toon doesn't do what it's supposed to, post here. Dutch allowed / Posten in 't Nederlands toegestaan.

Moderators: marcelr, Toonz, TheHogNL, TerrorSource

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby TheHogNL » Wed Jan 08, 2020 10:05 pm

Je moet je dan eerst telefonisch aanmelden voor een abonnement (verder niet activeren enzo). En dan vervolgens op forum.eneco.nl vragen om een nieuwe meetadapter omdat je een slimme meter hebt die niet werkt met je oude meetadapter. Dan sturen ze je die op. En vervolgens annulleer je binnen twee weken je abonnement weer. En roep gelijk even dat je je analoge sensor bent kwijt geraakt en die graag ook wilt ontvangen om je zonnestroom kwh meter aan te sluiten. Allemaal op het forum dan dus. Succes
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1613
Joined: August 2017

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby smaus » Thu Jan 09, 2020 8:27 pm

heb het werkend en geeft ook de juiste waarde aan, maar nu als de zon weg is blijft hij 17 watt aangeven.

Weet iemand wat dit kan zijn?
smaus
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 4
Joined: January 2020

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby TheHogNL » Thu Jan 09, 2020 9:02 pm

Dat is je standbyverbruik van je omvormer. Blijkbaar meet je kWh meter ook de andere kant op (verbruik ipv productie). Niks aan te doen.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1613
Joined: August 2017

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby dacronic » Wed Feb 26, 2020 10:19 am

Hoi,

Hoe kan ik zon op Toon op mijn geroote toon krijgen zonder een monteur (tijdelijk Eneco abo) en toestanden met scripts zoals beschreven in https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... 9&start=15?

Setup:

Toon aangesloten op P1
Zonnenpanelen (geen idee hoe dit in elkaar steekt)

Vind het geen probleem om een bedrag te investeren.
dacronic
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 7
Joined: February 2020

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby TerrorSource » Wed Feb 26, 2020 10:50 am

dacronic wrote:Hoi,

Hoe kan ik zon op Toon op mijn geroote toon krijgen zonder een monteur (tijdelijk Eneco abo) en toestanden met scripts zoals beschreven in https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... 9&start=15?

Setup:

Toon aangesloten op P1
Zonnenpanelen (geen idee hoe dit in elkaar steekt)

Vind het geen probleem om een bedrag te investeren.


Geroote Toon en Eneco abbo is sowieso geen goede combinatie ;) kan dingen aan beide kanten verstoren.

Makkelijkste is een kwh-meter kopen, die aansluiten op de groep van de zonnepanelen in de meterkast en met een Toon analoge kabel verbinden met de meteradapter van Toon.
Daarna ZonOpToon via Instellingen > TSC > Subscription Features aanzetten.

Kwh-meter kost 20-30euro bij https://www.kwhmeter.nl/1-fase-kwh-meters
Toon Analoge kabel - 6.00-6,50 mocht je die niet meer hebben.
TerrorSource
Member
Member
 
Posts: 436
Joined: May 2017

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby dacronic » Wed Feb 26, 2020 11:04 am

Hoe kan ik de Toon analoge kabel verbinden met de meteradapter van Toon? is dat het blokje die op de
p1 van de slimme meter is aangesloten? sorry, noob hier :)
dacronic
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 7
Joined: February 2020

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby TerrorSource » Wed Feb 26, 2020 11:33 am

dacronic wrote:Hoe kan ik de Toon analoge kabel verbinden met de meteradapter van Toon? is dat het blokje die op de
p1 van de slimme meter is aangesloten? sorry, noob hier :)


Het "oogje" van de infrarood sensor van de Toon Analoge kabel moet op het infrarood oogje van de kwh-meter geplant worden.
De kabel zelf sluit je aan in de gele(elektra)-aansluiting van de meteradapter.

Welke kwh-meter je moet hebben kan ik je zelf helaas niet bij helpen, ik ben geen electricien :)
TerrorSource
Member
Member
 
Posts: 436
Joined: May 2017

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby dacronic » Wed Feb 26, 2020 11:39 am

Heb gevonden hoe ik de kwh meter moet aansluiten, https://cemm.nl/wp-content/uploads/2019 ... schema.pdf

ik durf dit niet zelf te doen, of moet dit geen probleem zijn? (ja ik vraag naar de bekende weg:)
dacronic
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 7
Joined: February 2020

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby TerrorSource » Wed Feb 26, 2020 12:48 pm

Ik zou het persoonlijk niet zelf doen, dat heeft meer met mijn beperkte kennis van electra te maken ;)
Er zijn mensen hier die het zelf hebben aangesloten. Als je er niet mee vertrouwd bent dan zou ik het zeker door een ander laten doen die er meer verstand van heeft.

Ps. Niet blijven dubbel-posten, je kan je vorige bericht aanpassen.
TerrorSource
Member
Member
 
Posts: 436
Joined: May 2017

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby yjb » Wed Feb 26, 2020 2:35 pm

dacronic wrote:Heb gevonden hoe ik de kwh meter moet aansluiten, https://cemm.nl/wp-content/uploads/2019 ... schema.pdf

ik durf dit niet zelf te doen, of moet dit geen probleem zijn? (ja ik vraag naar de bekende weg:)


Deze kwh meter wordt normaliter in de groepenkast geplaatst. Als je daar niet mee vertrouwd bent, kun je het beter aan iemand anders overlaten.
yjb
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: April 2009
Location: Venhuizen, Netherlands

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby Demiesehv » Mon Sep 07, 2020 9:20 pm

TerrorSource wrote:
dacronic wrote:Hoi,

Hoe kan ik zon op Toon op mijn geroote toon krijgen zonder een monteur (tijdelijk Eneco abo) en toestanden met scripts zoals beschreven in https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... 9&start=15?

Setup:

Toon aangesloten op P1
Zonnenpanelen (geen idee hoe dit in elkaar steekt)

Vind het geen probleem om een bedrag te investeren.


Geroote Toon en Eneco abbo is sowieso geen goede combinatie ;) kan dingen aan beide kanten verstoren.

Makkelijkste is een kwh-meter kopen, die aansluiten op de groep van de zonnepanelen in de meterkast en met een Toon analoge kabel verbinden met de meteradapter van Toon.
Daarna ZonOpToon via Instellingen > TSC > Subscription Features aanzetten.

Kwh-meter kost 20-30euro bij https://www.kwhmeter.nl/1-fase-kwh-meters
Toon Analoge kabel - 6.00-6,50 mocht je die niet meer hebben.



Kan ik gewoon 1 van die meters pakken of voorkeur voor een bepaalde?

Plus ik heb 18 panelen op 1 fase.
Had met eneco gebeld die zeggen dan moet je 3 fase meter hebben boven de 1w panelen.
Via hun dus 199 euro pffff
Demiesehv
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 6
Joined: February 2020

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby TheHogNL » Sun Sep 13, 2020 7:56 pm

Demiesehv wrote:
TerrorSource wrote:
dacronic wrote:Hoi,

Hoe kan ik zon op Toon op mijn geroote toon krijgen zonder een monteur (tijdelijk Eneco abo) en toestanden met scripts zoals beschreven in https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... 9&start=15?

Setup:

Toon aangesloten op P1
Zonnenpanelen (geen idee hoe dit in elkaar steekt)

Vind het geen probleem om een bedrag te investeren.


Geroote Toon en Eneco abbo is sowieso geen goede combinatie ;) kan dingen aan beide kanten verstoren.

Makkelijkste is een kwh-meter kopen, die aansluiten op de groep van de zonnepanelen in de meterkast en met een Toon analoge kabel verbinden met de meteradapter van Toon.
Daarna ZonOpToon via Instellingen > TSC > Subscription Features aanzetten.

Kwh-meter kost 20-30euro bij https://www.kwhmeter.nl/1-fase-kwh-meters
Toon Analoge kabel - 6.00-6,50 mocht je die niet meer hebben.



Kan ik gewoon 1 van die meters pakken of voorkeur voor een bepaalde?

Plus ik heb 18 panelen op 1 fase.
Had met eneco gebeld die zeggen dan moet je 3 fase meter hebben boven de 1w panelen.
Via hun dus 199 euro pffff


Als je zonnepanelen op 1 fase zit heb je ook alleen echt maar een 1 fase kwh meter nodig :)

Verder maakt het niet zoveel uit. Enige is, hoe meer imp/kwh hoe nauwkeuriger hij is. De goedkopen zijn 1000imp/kwh.. die eneco plaatst is 10.000imp/kwh. Maar met 1000imp/kwh zit je meestal wel prima hoor alleen mis je wat nauwkeurigheid op half bewolke dagen als de zonnepanelen dus om de minuut anders produceren doordat er steeds een zon voor komt.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1613
Joined: August 2017

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby Demiesehv » Wed Sep 23, 2020 9:50 pm

Ik heb inmiddels de qubino aangeschaft met zwave plus.
Las dat die nauwkeuriger is.
Maar waar en hoe activeer ik deze in toon.
Demiesehv
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 6
Joined: February 2020

Re: Toon Solar krijg ik niet werkend

Postby TheHogNL » Thu Sep 24, 2020 7:19 am

Demiesehv wrote:Ik heb inmiddels de qubino aangeschaft met zwave plus.
Las dat die nauwkeuriger is.
Maar waar en hoe activeer ik deze in toon.


Aanmelden als extra energiemeter
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1613
Joined: August 2017

Previous

Return to Toon issues and support (Nederlands toegestaan)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron