Adaptief opwarmen uitschakelen

If your (rooted) Toon doesn't do what it's supposed to, post here. Dutch allowed / Posten in 't Nederlands toegestaan.

Moderators: marcelr, TerrorSource, Toonz, TheHogNL

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby Boulevard » Tue Mar 31, 2020 3:33 pm

TerrorSource wrote:
Boulevard wrote:
TheHogNL wrote:Het gaat zeker niet helpen in mijn enthousiasme om het in de firmware te stoppen als je zelf niet bereidt bent om te onderzoeken hoe je het op je eigen toon kan aanpassen. Dus, omdat je misschien thuis zit ivm corona, ga eens uitzoeken hoe je dat aan kan passen.

Ik zou het heel graag zelf doen, helaas ben ik het engels maar een klein beetje machtig....laat staan het technische engels, dat is voor mij helemaal tovernaars-taal. Om het zelf te doen zit er voor mij helaas echt niet in, dus ik ben overgelaten aan de kennis van een ander. :oops:


Is translate.google.com geen optie? Zeker als je het "snel" er in wilt hebben mag je er best zelf wat moeite in steken he ;) We doen dit allemaal vrijwillig en kunnen niet op commando bepaalde zaken toevoegen. :o

Jammer dat het opgevat word als luiheid... dit was niet mijn bedoeling.
Boulevard
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 31
Joined: November 2019

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby TheHogNL » Tue Mar 31, 2020 3:53 pm

Boulevard wrote:
TheHogNL wrote:Het gaat zeker niet helpen in mijn enthousiasme om het in de firmware te stoppen als je zelf niet bereidt bent om te onderzoeken hoe je het op je eigen toon kan aanpassen. Dus, omdat je misschien thuis zit ivm corona, ga eens uitzoeken hoe je dat aan kan passen.

Ik zou het heel graag zelf doen, helaas ben ik het engels maar een klein beetje machtig....laat staan het technische engels, dat is voor mij helemaal tovernaars-taal. Om het zelf te doen zit er voor mij helaas echt niet in, dus ik ben overgelaten aan de kennis van een ander. :oops:


Het staat hier boven gewoon in het nederlands uitgelegd dat je een bepaalde regel in een bepaald bestand moet aanpassen. Een rooted toon komt niet alleen met de lusten maar ook met de lasten :)
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1501
Joined: August 2017

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby Boulevard » Tue Mar 31, 2020 4:12 pm

TheHogNL wrote:
Boulevard wrote:
TheHogNL wrote:Het gaat zeker niet helpen in mijn enthousiasme om het in de firmware te stoppen als je zelf niet bereidt bent om te onderzoeken hoe je het op je eigen toon kan aanpassen. Dus, omdat je misschien thuis zit ivm corona, ga eens uitzoeken hoe je dat aan kan passen.

Ik zou het heel graag zelf doen, helaas ben ik het engels maar een klein beetje machtig....laat staan het technische engels, dat is voor mij helemaal tovernaars-taal. Om het zelf te doen zit er voor mij helaas echt niet in, dus ik ben overgelaten aan de kennis van een ander. :oops:


Het staat hier boven gewoon in het nederlands uitgelegd dat je een bepaalde regel in een bepaald bestand moet aanpassen. Een rooted toon komt niet alleen met de lusten maar ook met de lasten :)

Dat heb ik ook door van de lusten en de lasten. Ik word dit jaar 70 en heb niet de kennis of vermogen om dit te doen.
Toch iedereen bedankt voor het meedenken.
Boulevard
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 31
Joined: November 2019

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby marcelr » Tue Mar 31, 2020 5:36 pm

Kom op jongens, een beetje relaxter graag. Toen je voor het eerst een command shell onder je neus kreeg geduwd had je ook geen idee wat je ermee aan moest.
marcelr
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1136
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby TheHogNL » Tue Mar 31, 2020 7:00 pm

We gaan nu langzaam richting de periode dat de toon verwarming toch niet hoeft aan te sturen. Wellicht zit de optie er dan voor het begin van volgende koudperiode wel in.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1501
Joined: August 2017

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby yjb » Tue Mar 31, 2020 7:31 pm

Misschien help dit een beetje voor de mensen die niet zo handig zijn met vi (ik zelf ben opgegroeid met "ed")

(Use at your own risk)
Code: Select all
# Display the current value
grep maxPreheatTime /qmf/etc/qmf_release.xml
# Save a copy
cp -p /qmf/etc/qmf_release.xml /qmf/etc/qmf_release.org
# Replace with 0
sed -i "s/maxPreheatTime>[[:digit:]]\+</maxPreheatTime>0</" /qmf/etc/qmf_release.xml
# And verify
grep maxPreheatTime /qmf/etc/qmf_release.xml


En een voorbeeldje hoe dat er op mijn toon uitziet

Code: Select all
qb-6599:~# # Display the current value
qb-6599:~# grep maxPreheatTime /qmf/etc/qmf_release.xml
                <maxPreheatTime>360</maxPreheatTime>
qb-6599:~# # Save a copy
qb-6599:~# cp -p /qmf/etc/qmf_release.xml /qmf/etc/qmf_release.org
qb-6599:~# # Replace with 0
qb-6599:~# sed -i "s/maxPreheatTime>[[:digit:]]\+</maxPreheatTime>0</" /qmf/etc/qmf_release.xml
qb-6599:~# # And verify
qb-6599:~# grep maxPreheatTime /qmf/etc/qmf_release.xml
                <maxPreheatTime>0</maxPreheatTime>
yjb
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: April 2009
Location: Venhuizen, Netherlands

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby WickedMaster » Wed Apr 01, 2020 9:40 am

@Boulevard, stuur mij maar even een berichtje.
User avatar
WickedMaster
Member
Member
 
Posts: 75
Joined: November 2018

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby Boulevard » Wed Apr 01, 2020 3:36 pm

yjb wrote:Misschien help dit een beetje voor de mensen die niet zo handig zijn met vi (ik zelf ben opgegroeid met "ed")

(Use at your own risk)
Code: Select all
# Display the current value
grep maxPreheatTime /qmf/etc/qmf_release.xml
# Save a copy
cp -p /qmf/etc/qmf_release.xml /qmf/etc/qmf_release.org
# Replace with 0
sed -i "s/maxPreheatTime>[[:digit:]]\+</maxPreheatTime>0</" /qmf/etc/qmf_release.xml
# And verify
grep maxPreheatTime /qmf/etc/qmf_release.xml

[/code]

Ik heb de stoute klompen aangedaan en via PuTTY bovenstaand script gebruikt en verrek het is mij gelukt.. :D
Nadat ik het script naar de Toon had gestuurd heb ik getest en het werkte niet, opnieuw opgestart en deed nog niets.... daarna de Toon van de muur gehaald en 30 seconden later weer terug geplaatst.
Toen ik daarna een test deed, werkte hij perfect.... hij begint nu pas met verwarmen op het moment dat ik dat van hem vraag en hij begint dus niet eerder de boel te verwarmen.

Dank je wel voor het script en blijf gezond en hou je aan de regels... :P
Boulevard
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 31
Joined: November 2019

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby marcelr » Wed Apr 01, 2020 7:36 pm

Goed zo! Viel achteraf wel mee, toch?
marcelr
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1136
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby Boulevard » Wed Apr 01, 2020 8:32 pm

Ik heb wel hulp gehad van een buurjongen, ik herinnerde mij ineens dat hij een opleiding volgde iets met de computers.
Hij onderhoud ook mijn laptop en computer...
Ik heb weer iets geleerd. Nogmaals bedankt allemaal.
Boulevard
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 31
Joined: November 2019

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby Bruce the boss » Thu Apr 02, 2020 6:42 pm

Ik wil dit ook graag gebruiken op mijn Toon maar het lukt me niet om in te loggen.
Ik wil contact maken dmv PuTTY en voer het IP-adres in en poort 22

Ik krijg verbinding en moet dan de login naam (Root) en het wachtwoord invoeren maar dat lukt me niet.
Het is dus niet dat het wachtwoord fout is maar ik kan gewoon niets invoeren bij password.

Wat zou dit kunnen zijn?
Bruce the boss
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: March 2020

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby TheHogNL » Thu Apr 02, 2020 9:25 pm

Je ziet niet dat je je wachtwoord invoert maar het gebeurd wel. En daarna op enter drukken.
Als je je root wachtwoord niet meer weet ga je naar Menu - TSC - restore password
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1501
Joined: August 2017

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby Bruce the boss » Fri Apr 03, 2020 7:25 am

Dat heb ik gedaan en krijg dan de melding ; root password restored to 'toon' maar als ik dat invoer krijg ik toch de melding: acces denied

Gebruikersnaam: Root
Password : toon

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Bruce the boss
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: March 2020

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby yjb » Fri Apr 03, 2020 7:28 am

Also make sure that you login as root (*nix is case sensitive)
yjb
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: April 2009
Location: Venhuizen, Netherlands

Re: Adaptief opwarmen uitschakelen

Postby Bruce the boss » Fri Apr 03, 2020 7:36 am

TheHogNL wrote:Je ziet niet dat je je wachtwoord invoert maar het gebeurd wel. En daarna op enter drukken.
Als je je root wachtwoord niet meer weet ga je naar Menu - TSC - restore password


I restored the password and I get the message : password restored to 'toon'

When I use this password I get the message: acces denied

User : Root
Password : toon

What is going wrong?
Bruce the boss
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: March 2020

PreviousNext

Return to Toon issues and support (Nederlands toegestaan)

Who is online

Users browsing this forum: vso and 1 guest