Version 0.4

Forum over de Homeseer IPPower plugin van Rene Klootwijk (DUTCH forum)

Moderator: Rene

Version 0.4

Postby Rene » Tue Apr 14, 2009 8:54 pm

It has taken a while but here it is, a new version, 0.4, of the IPPower plugin.
Some bugs where fixed and various new features where added:
- Support for multiple IPPower controllers (4)
- SNMP trap support to catch changes of the inputs

Changelog 0.4:
- Buttons for input devices are no longer shown

Note: At Enver's system we experienced some difficulties specifying the IP address of the controller. This seems to be caused by DNS not correctly configured on his Homeseer system.

How to install:
1. Download the plugin from http://house.klootwijk.org/downloads/hs ... er-0.4.zip
2. Unpack the zip file
3. Copy the database (.mdb) to <your homeseer dir>/Data/IPPower
4. Copy the plugin (.dll) to your homeseer dir

Besides enabling SNMP trap support within the plugin, you have to enable sending SNMP traps on the controller:
1. Open de web interface of the IPPower and login
2. Select the advanced menu
3. Enable the 'Trap when DI has trigged' and 'Send e-mail when DI has trigged' (The last one is a strange one, but I had to enable it in order to start sending traps, no emails)
4. Specify the IP address of your Homeseer system as the 'Manager IP Address'
5. Be sure no firewalls are blocking the UDP protocol on port 162.

Have fun!

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby TANE » Tue Apr 14, 2009 9:06 pm

Rene,
Mooi werk..:)
Versie die ik heb werkt super.
Kan ik de DLL zonder problemen vervangen?
SNMP gebruik ik niet ..weet nog geen toepassing voor heb maar uitgezet.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Rene » Tue Apr 14, 2009 9:25 pm

@Chak: Jij hebt al de goede versie van de database dus, ja, je kan de DLL er gewoon over heen zetten.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Rene » Tue Apr 14, 2009 10:02 pm

Ik heb wat geexperimenteerd met het aansluiten van de deurbel op een van de inputs. Zonder gelijkrichter voor de wisselspanning werkt het alleen als je de bel redelijk lang ingedrukt houdt. Het schakelingetje van Ed zou dit moeten verbeteren (zie topic.asp?TOPIC_ID=1656&SearchTerms=sm10#10632). Ik zal dit denk ik het weekend uit gaan proberen, mits ik ergens de onderdelen kan halen, ben al jaren (>20) niet meer in een electronica zaak geweest.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Ruud » Tue Apr 14, 2009 11:59 pm

Rene,
Ziet erg goed uit en statussen kloppen nu ook.
Alleen de input device hebben on/off buttons .

gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Version 0.4

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 8:45 am

@rualblas: Ooops, is een van de laatste wijzigingen geweest die ik gisteren gemaakt heb. Zal het vanavond fixen.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Ruud » Wed Apr 15, 2009 9:14 am

@Rene

Kan je ook aangeven bij de device's wat voor soort input het is.
Spanning's of Maakcontact. Als dat lukt natuurlijk[:D]
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Version 0.4

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 10:08 am

@rualblas: Nee dat kan ik niet, dit is namelijk nergens uit te herleiden behalve het uitlezen van de dipswitches, maar dit kan niet softwarematig.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 8:18 pm

In version 0.4 an error has been fixed that caused the input devices having buttons. When the new plugin has been installed, the input devices should be recreated. To recreate the input devices, first delete them and then check the 'recreate devices' checkbox in the plugin configuration menu.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 8:22 pm

Met versie 0.4 kreeg ik dit error report van HS. OMdat het IPpower gerelateerd lijkt deel ik het hier.
Met de aantekening dat ik dus geen werkende IPower heb en de plugin op disabled stond.


HomeSeer version: 2.3.0.55
Source: mscorlib
Target: System.String GetString(Byte[], Int32, Int32)
Stack trace:
at System.Text.UTF8Encoding.GetString(Byte[] bytes, Int32 index, Int32 count)
at HSPI_IPPOWER.SNMP.ReceiveSnmpCallback(IAsyncResult ar)
at System.Net.LazyAsyncResult.Complete(IntPtr userToken)
at System.Net.ContextAwareResult.CompleteCallback(Object state)
at System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData)
at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
at System.Net.ContextAwareResult.Complete(IntPtr userToken)
at System.Net.LazyAsyncResult.ProtectedInvokeCallback(Object result, IntPtr userToken)
at System.Net.Sockets.BaseOverlappedAsyncResult.CompletionPortCallback(UInt32 errorCode, UInt32 numBytes, NativeOverlapped* nativeOverlapped)
at System.Threading._IOCompletionCallback.PerformIOCompletionCallback(UInt32 errorCode, UInt32 numBytes, NativeOverlapped* pOVERLAP)

Please specify what you were doing at the time of this error:
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1255
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 8:37 pm

@zebrafilm: Je hebt versie 0.3 geinstalleerd en niet versie 0.4. Versie 0.4 is net pas geupload en nog niet gedownload.

Heb je de plugin wel werkend gehad?

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 10:54 pm

HA Rene, je hebt gelijk, Ik heb de plugin vanochtend meteen geinstalleerd en alles leek prima te werken. Na mijn mislukte firmware update heb ik de plugin op 'disabled' gezet en ben aan het werk gegaaan. Bij thuis komt stond deze melding op de HS machine die korte tijd later om een herstart begon te smeken....
Ik heb in de log file ook geen gekke dingen gezien.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1255
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 11:01 pm

Ik ga er naar kijken. Ik heb een soortgelijke fout eerder gehad, maar kon het niet meer reproduceren.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Version 0.4

Postby Bastiaan » Fri Apr 17, 2009 9:14 pm

Net versie 4 geinstaleerd en geactiveerd. Alhoewel ik niet had gevraagd om 'recreate devices" werd dit toch gedaan en had dus een hele serie devices te deleten. Verder lijkt het goed te draaien.

PS misschien handig om dit topic, New Version 0.4 te noemen dan houden we de versie en de opmerkingen bijelkaar.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1255
Joined: May 2008
Location: Netherlands


Return to Homeseer IPPower Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest