Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Alles m.b.t. de Alphatronics Visonic plugin van Robert Hekkers (DUTCH forum)

Moderator: Digit

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby rjvanes » Wed Feb 10, 2010 11:50 pm

Hoi,

Ik ben een tijdje niet op het forum geweest omdat ik heel druk ben geweest met de bouw van mijn nieuwe huis waar ik nu eindelijk in woon.
Mijn server met home seer draait al maanden stabiel zonder dat deze nog veel te doen heeft. Dit gaat de komende tijd dus veranderen.
Maar nu heb ik ook vanuit mijn vorige huis mijn Powermax alarm meegenomen en die wil ik ook met home seer gaan koppelen.
Nu wist ik niet anders dan dat je dit met behulp van een RFXcom receiver etc. kunt doen.
Echter nu lees ik hier dat dit ook mogelijk is met een Alphatronics receiver en bijbehorende plugin.
Wat zijn de voor/nadelen vam de RFXcom combinatie in vergelijking met de Alphatronics combinatie? En welke raden jullie aan om te gaan gebruiken?

Alvast bedankt voor de input.

Robert-Jan
rjvanes
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 20
Joined: December 2008
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Digit » Sat Feb 13, 2010 7:32 pm

Ik gebruik de Alphatronics Receiver inmiddels al een maand of 10. Maar om een 'gekleurd' beeld te voorkomen (ondanks dat er geen belangen in het spel zijn voor mij als plugin maker), vind ik dit typisch een vraag die de overige gebruikers maar moeten beantwoorden. Ruud heeft (lees terug) zijn visie al eerder gegeven.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Noel » Sun Feb 14, 2010 9:16 am

Ik heb ook de Visonic ontvanger (met de plugin), en baal dat ik dit ding nooit eerder gekocht heb!
Het werkt bij mij gewoon zo veel beter dan de RFXcom ontvanger.

Al de "Powermax pro" event die ik vroeger via RFXcom deed (en om wat voor reden dan ook soms niet werkte) doen het nu gewoon altijd!
--
Maak nu je eigen video bericht online.
Anyone interested in time travel meet me here last Thursday!!
ıɟ ʇ,uɐɔ noʎ buıɥʇʎuɐ ʇɹɐʇs ɹǝʌǝu
User avatar
Noel
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1887
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby TANE » Sun Feb 14, 2010 2:13 pm

Ik heb de Rfxcom ontvanger en heb nooit problemen.
Rfxcom ontvanger is veel sterker dan Visonic pro in ontvangst.

Als ik op Disarm druk op 15 meter voor mijn huis gaat de voordeur open via Rfxcom. Regelmatig komt het voor dat Visonic zelfde signaal niet heeft ontvangen. Als afstand korter is gaat dat altijd goed.
RFXcom en Visonic staan naast elkaar.
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Noel » Sun Feb 14, 2010 3:20 pm

TANE wrote:Ik heb de Rfxcom ontvanger en heb nooit problemen.
Rfxcom ontvanger is veel sterker dan Visonic pro in ontvangst.

Als ik op Disarm druk op 15 meter voor mijn huis gaat de voordeur open via Rfxcom. Regelmatig komt het voor dat Visonic zelfde signaal niet heeft ontvangen. Als afstand korter is gaat dat altijd goed.
RFXcom en Visonic staan naast elkaar.

Bij mij is het andersom.
Mijn RFXcom ontvanger ontvangt zo veel data hier (niet enkel van mij) dat hij hierdoor soms de Visonic data niet ziet.
Ik heb het dan niet enkel over de Keyfob data, maar ook die van mijn sensors.
Ook bij mij staat de RFXcom ontvanger naast de Visonic ontvanger.
Ik zal vandaag of morgen eens gaan kijken hoever zowel mijn RFXcom als Visonic ontvanger de keyfobs nog kan zien.
--
Maak nu je eigen video bericht online.
Anyone interested in time travel meet me here last Thursday!!
ıɟ ʇ,uɐɔ noʎ buıɥʇʎuɐ ʇɹɐʇs ɹǝʌǝu
User avatar
Noel
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1887
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby TANE » Sun Feb 14, 2010 3:32 pm

Noel,
Heb je een antenne op de Visonic ontvanger van Rfxcom?
Ik heb een stukje koperdraad van 10cm
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Noel » Sun Feb 14, 2010 9:03 pm

TANE wrote:Noel,
Heb je een antenne op de Visonic ontvanger van Rfxcom?
Ik heb een stukje koperdraad van 10cm

De Visonic ontvanger heeft een interne antenne (+/- 10cm) de RFXcom heeft een externe antenne (+/- 17cm)
De Antenne van RFXcom hangt gewoon naast de RFXcom ontvanger die weer naast de Visonic ontvanger hangt.
--
Maak nu je eigen video bericht online.
Anyone interested in time travel meet me here last Thursday!!
ıɟ ʇ,uɐɔ noʎ buıɥʇʎuɐ ʇɹɐʇs ɹǝʌǝu
User avatar
Noel
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1887
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Rene » Sun Feb 14, 2010 9:28 pm

Mijn ervaringen met RFXCom en Visonic zijn hetzelfde als die van Noel. Op de Powermax mis ik nooit een signaal, op de RFXCom miste ik er regelmatig een en de keyfobs werden al helemaal niet ontvangen. Om de onvangst te verbeteren heb ik een Visonic repeater gekocht en inderdaad de ontvangst is verbeterd. Echter doordat het aantal signalen verdubbeld wordt door de repeater heb ik nu regelmatig een radio jam. Wellicht dat ik toch ook maar zijn Alphatronics ontvanger moet aanschaffen.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Ruud » Sat Feb 20, 2010 1:35 pm

Inderdaad de visonicreciever geeft het zelfde resutaat als de powermax, mist nooit een keyfob of sensor.
Met de rfxcom mis ik soms keyfob's en sensors die wat verder weg zijn, Het kan zijn dat de rfxcom af en toe heel erg druk is met andere signalen ( denk ik )
Let wel dat je de reciever wel een goede hoge plek geeft.

Ruud

Ps Het gaat hier om de recievers van waakzaamwonen!!!!
Enne let wel die kunnen wel eens out of the box verkeerd gejumperd zijn ;-)
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Ruud » Fri Jun 18, 2010 1:50 pm

Hier nog even een status update van de visonic plugin.
Tot nu toe nog steeds tevreden, plugin is stabiel ( mist nooit een signaal) en erg veel data in de database. Dus goede resultaten en infomatie.
Misschien dat Robert , nog wat leuke standaard filters kan anbrengen.

Gr Ruud

ps een aanrader
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Digit » Sat Jun 19, 2010 12:08 am

Leuk om te horen Ruud.
Filters? Leg eens uit wat je er mee wil doen; je hebt vast al wel een idee daarover, anders kom je er niet mee voor de dag.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Lordsauron » Wed Oct 27, 2010 11:54 am

Hallo,
Ik heb deze thread door gelezen, en als ik het goed begrijp vertaald waakzaamwonen.com/visonic-wireless-pc-i ... p-283.html dit apparaat de Wireless zendingen van de visonic powermax (pro). wat ik me nu afvraag is. Wat gebeurd er als iemand zijn code intoetst op de powermax zelf en dus zo het alarm afzet, want voor zover ik zie kan je dit apparaat niet fysiek aansluiten op de powermax zelf toch?

Wat ik wil is eigenlijk het volgende een luister only apparaatje wat mijn alarm in de gaten houd en de status van het alarm door kan geven aan een computer (arm / disarm / alert / enzz..) ik heb echter nergens zo iets kunnen vinden afgezien van de PowerLink die je weer niet rechtstreeks kan benaderen (misschien via telnet, maar dat is nog al hacky)

Ik hoop dat alles duidelijk is.
Lordsauron
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 31
Joined: March 2009
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Digit » Wed Oct 27, 2010 12:00 pm

Hoi,

Heb je X10? Dan kun je een XM10 aan de Visonic centrale koppelen en de centrale zo inrichten dat er X10 signalen op de lijn worden gezet bij veranderingen in status (Home, Away enz).
http://www.waakzaamwonen.com/marmitek-x ... p-134.html
Vast heel veel info over te vinden op dit forum.

Dit kun je inderdaad niet met de receiver waar deze Plugin voor is bedoeld; deze ontvangt alleen de signalen van de sensoren en keyfobs.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Lordsauron » Wed Oct 27, 2010 12:03 pm

Das wel jammer, ik heb geen x10. maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. wat jij dus nu zegt als ik het goed begrijp is als ik zo'n x10 interface er bij koop en een x10 uitlees geval naar de computer dat ik op die manier kan zien wat het alarm doet?, zou je eventueel ook kunnen armen / disarmen op deze manier? (Ik weet dat het een beetje offtopic is sorry)
Lordsauron
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 31
Joined: March 2009
Location: Netherlands

Re: Homeseer Alphatronics Visonic Plugin

Postby Digit » Wed Oct 27, 2010 12:06 pm

1:Ja
2:Nee (moet je ook niet willen!)
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer Alphatronics Visonic receiver Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest