Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Alles m.b.t. de Alphatronics Visonic plugin van Robert Hekkers (DUTCH forum)

Moderator: Digit

Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Sat Jun 25, 2011 9:54 pm

Hoi allemaal,

Niemand echt actief geweest met de Alphatronics plugin? Bij mij werkt hij als een trein, helemaal top!! Enige wat mij wel opviel is de grootte van de Access database (Alphatronics.mdb). Hij was 80 MB, effe gecompressed en is nog maar 40 MB. Neemt niet weg dat er onnoemelijk veel events in zitten die ik denk ik net zo goed kan purgen (doe ik toch niets mee). Iemand hier ervaring mee? Volgens mij zou ik hem zelfs af en toe kunnen verwijderen...

Groet,

Nika.
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby Digit » Sat Jun 25, 2011 10:18 pm

Nou, ik ben er behoorlijk actief mee geweest :D

Leuk om te horen trouwens. dat je er veel plezier aan beleeft.
Die database mag je wat mij betreft elk gewenst moment zappen (leegmaken) vanuit MS Access.
Doe dit bij voorkeur wel op een moment dat Homeseer niet actief is en jij en de Plugin mekaar dus niet in de weg kunnen zitten.

Gebruik je die database helemaal niet? Dan verwijder je die hele .mdb file op een moment dat Homeseer niet actief is; als Homeseer dan weer opstart en de Plugin geen database (meer) vindt, zal hij daar niet om gaan mekkeren en vrolijk zonder database zijn taak uitvoeren.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Sat Jun 25, 2011 10:23 pm

Ja, perfect, ik backup m'n homeseer door de service te stoppen, dus dat is een mooi moment om de DB leeg te gooien (heb ook nog wel ergens een scriptje liggen dat bv. 30 backups bijhoudt van de afgelopen maand). Scheelt in ieder geval weer een paar ms bij het inserten van events in de DB :)
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Sat Jun 25, 2011 10:24 pm

Oh, enne... actief? Heb je een nieuwere versie dan met leuke features? Ben overigens ook hobby-programmeur dus mocht je ooit interesse hebben om je source met ons te delen... :):)
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby Digit » Sat Jun 25, 2011 10:30 pm

Als het niet lukt kan ik altijd nog iets in de Plugin inbouwen dat alleen de laatste x dagen/weken/maanden worden bewaard in de database...
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby Digit » Sat Jun 25, 2011 10:39 pm

nikagl wrote:Oh, enne... actief? Heb je een nieuwere versie dan met leuke features?


Ik heb een paar maanden geleden een optie ingebouwd om database acties door de plugin te voorkomen (queuen was beter geweest, wellicht komt dat ooit nog) zolang BLBackup (of elke andere backup app dat een Homeseer Device van waarde weet te veranderen) bezig is met backup-en. Het schijnt nl. dat die 2 (Plugin en backup) mekaar kunnen bijten.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Sat Jun 25, 2011 10:39 pm

Lijkt mij niet direct nodig... hooguit als je niets te doen hebt :)
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby Digit » Sat Jun 25, 2011 10:41 pm

Niets te doen... nou, niet echt nee :lol:
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Sat Jun 25, 2011 10:44 pm

Ik gebruik geen BLBackup e.d. (doe een offline backup), maar misschien nog interessant om de nieuwe versie te delen met de members van dit forum?
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby Digit » Sat Jun 25, 2011 10:55 pm

Dat laat ik dan maar afhangen van de behoefte die er op het forum wordt getoond voor die uitbreiding die ik heb genoemd (meer uitbreidingen zijn er niet).
Voor mij geldt anders: geen behoefte = geen tijd insteken :wink:
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Tue Jun 28, 2011 12:01 am

Helemaal mee eens. Het enige waar ik behoefte aan heb is zo goedkoop mogelijk ook de lampen aan te kunnen zetten als het alarm gaat. Het idee van Enver is een MCT-302/320 te gebruiken. Hang je deze aan de PGM (met een relay) uitgang van de Visionic gaat de MCT dicht, en kun je zo de status van die MCT gebruiken (via jouw Alphatronics plugin :)) om erop te reageren... Andere events kun je dan niet afvangen (zoals fout-statussen, inschakelen alarm via keyboard, etc.) maar de vraag is of je dat wilt... :)
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Tue Jun 28, 2011 12:02 am

Wat betreft de database, want daar gaat dit topic over, bijgevoegd een lege MDB aangezien het gewoon verwijderen van de MDB niet de database opnieuw aanmaakt en de plugin dan niet meer goed werkt :)
Attachments
Alphatronics.zip
(9.05 KiB) Downloaded 366 times
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby Digit » Tue Jun 28, 2011 8:17 pm

Zou je de juistheid van de bewering dat de Plugin niet goed werkt zonder mdb file willen aantonen?
Je voelt hem al aankomen denk ik: ik geloof er nl. geen bal van, maar ik sta altijd open voor nieuwe inzichten hoor :wink:
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Sat Jul 02, 2011 10:54 am

Ik zal het binnenkort nog 's proberen, er kwamen geen events door toen er geen mdb was. Nadat ik hem aanmaakte was het weer ok, maar dat kan ook door de herstart zijn gekomen...
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Alphatronics.mdb database groot? Verwijderen?

Postby nikagl » Thu Aug 04, 2011 10:57 pm

Hmmm... "binnenkort nog 's proberen" heeft een maandje geduurd, maar hier is 'ie dan. Als de DB niet is aangemaakt geeft homeseer de volgende logentry:

Code: Select all
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Plug-In~!~Found plug-in: Alphatronics, version: 0.4.0.0
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Plug-In~!~Initializing Plug-in: Alphatronics
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Alphatronics~!~ConnectionType  = 1
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Alphatronics~!~Hostname  = 127.0.0.1
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Alphatronics~!~TCPPort  = 0
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Alphatronics~!~COMPort  = 5
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Alphatronics~!~Database = C:\Program Files\HomeSeer HSPRO\data\Alphatronics\Alphatronics.mdb
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Alphatronics~!~Database Found = False
8/4/2011 10:44:56 PM ~!~Plug-In~!~Finished initializing plug-in Alphatronics


De Alphatronics log is als volgt:

Code: Select all
8/4/2011 10:44:56 PM Register callback completed
8/4/2011 10:44:56 PM Application path: C:\Program Files\HomeSeer HSPRO
8/4/2011 10:44:56 PM InitIO() with parameter 1
8/4/2011 10:44:56 PM InitHW()
8/4/2011 10:44:56 PM InitVariables()
8/4/2011 10:44:56 PM Debuglevel  = 3
8/4/2011 10:44:56 PM Heartbeat Threshold = 0
8/4/2011 10:44:56 PM ConnectionType  = 1
8/4/2011 10:44:56 PM Hostname  = 127.0.0.1
8/4/2011 10:44:56 PM TCPPort  = 0
8/4/2011 10:44:56 PM COMPort  = 5
8/4/2011 10:44:56 PM Database = C:\Program Files\HomeSeer HSPRO\data\Alphatronics\Alphatronics.mdb
8/4/2011 10:44:56 PM Database Found = False
8/4/2011 10:44:56 PM InitVariables() End
8/4/2011 10:44:56 PM InitDevices()
8/4/2011 10:44:56 PM EnumerateDevices()


Oftewel, geen DB gevonden. Deze wordt overigens daarna ook niet aangemaakt.

Verderop een event:

Code: Select all
8/4/2011 10:45:49 PM New incoming data : #P09835916:..sRT...@077
8/4/2011 10:45:49 PM Received: Addr=09835916, Supervision, Restore, Heartbeat, Level=077
8/4/2011 10:45:49 PM 09835916: Processing Incoming Data.
8/4/2011 10:45:49 PM This is no Keyfob
8/4/2011 10:45:49 PM HSValue [28 = 2
8/4/2011 10:45:49 PM New Value  = 2
8/4/2011 10:45:49 PM INSERT INTO Packets (ID, Alert, Tamper, BattLow, Heartbeat, Supervision, SignalLevel) VALUES('09835916',0,0,0,1,1,77)
8/4/2011 10:45:49 PM 09835916: End Processing


Maar nog steeds geen MDB die wordt aangemaakt...

Bij het indrukken van een keyfob krijg ik de volgende events:

Code: Select all
8/4/2011 10:50:41 PM New incoming data : #K01442984:....1...@099
8/4/2011 10:50:41 PM Received: Addr=01442984, Key-1, Level=099
8/4/2011 10:50:41 PM 01442984: Processing Incoming Data.
8/4/2011 10:50:41 PM This is a Keyfob
8/4/2011 10:50:41 PM Keyfob Home pressed
8/4/2011 10:50:41 PM HSValue [4 = 102
8/4/2011 10:50:41 PM New Value  = 101
8/4/2011 10:50:41 PM hs.SetDeviceValue [4 101
8/4/2011 10:50:41 PM INSERT INTO Packets (ID, Alert, Tamper, BattLow, Heartbeat, Supervision, SignalLevel) VALUES('01442984',0,0,0,0,0,99)
8/4/2011 10:50:41 PM 01442984: End Processing


Homeseer reageert wel op het event (in tegenstelling tot het eerdere probleem, denk dat dat een incident is geweest...).

Dus op zich is alles ok, behalve dat hij geen mdb meer aanmaakt en bijhoudt wat er is gebeurd (misschien zelfs beter - zo groeit de MDB ook niet meer tenzij je hem nodig hebt :)).

Groet,

nika.
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Next

Return to Homeseer Alphatronics Visonic receiver Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest