Page 11 of 15

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Fri Nov 04, 2016 4:49 am
by KhMeRA
Hi all! I am pretty new to Homeseer software, I just have it installed 2 days ago. I am interested in adding my Visonic Powermax alarm system to HS3. I am currently using my Powermax with Veralite via RJ45/RS232 adapter.Does anyone successfully connect Powermax to Homeseer vis RJ45/RS232 adapter? my alarm panel mounted far away from my PC and there is no way for me to run USB cable to RS232 adapter.

Thanks all.

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Sun Nov 06, 2016 9:17 pm
by bartbakels
KhMeRA wrote:Hi all! I am pretty new to Homeseer software, I just have it installed 2 days ago. I am interested in adding my Visonic Powermax alarm system to HS3. I am currently using my Powermax with Veralite via RJ45/RS232 adapter.Does anyone successfully connect Powermax to Homeseer vis RJ45/RS232 adapter? my alarm panel mounted far away from my PC and there is no way for me to run USB cable to RS232 adapter.

Thanks all.


To interface with homeseer bit also other applications you can use my application. If you used the cableing succesfull before it should work as well for this solution...

Bart

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Thu Mar 23, 2017 8:25 pm
by mhn
Hi.

I am new to this and unsure which HomeSeer JSON call to write in panel actions. I know what to write to set a virtual device on but what do I write in panel actions to get both on and off?

Klippebord-1.jpg
Klippebord-1.jpg (15.93 KiB) Viewed 8902 times


Regards
Morten

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Thu Mar 23, 2017 9:18 pm
by johnz
Hi Morten,

This is not about on or off (as for sensors). This controls the virtual device that reflects your panel state. Just create some status values for this virtual device (1 = disarmed, 2 = armed home etc) and then the http call for disarmed is the JSON call you know (value =1), and so on.

Regards,
John

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Thu Mar 23, 2017 9:58 pm
by mhn
Hi John.

That's another way of thinking. Thanks. :-)

Regards
Morten

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Tue Mar 28, 2017 8:30 pm
by bartbakels
mhn,

John, beats me to it ;)

Indeed just create a virtual device, with the 5 panel states, and call the corresponding json control string.

regards

Bart

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Wed Mar 29, 2017 3:47 pm
by mhn
Done that a long time ago. ;-)

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Wed Mar 29, 2017 7:11 pm
by bartbakels
Yeah I noticed, somehow i dont get the forum post notifications anymore :s is it broken again?

Bart

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Tue May 02, 2017 8:07 am
by bartbakels
Hi all,

i released a new version;


v1.2.10 Release EXE ONLY Location V1.2.10 EXE UPDATED

Changes

- panel trouble detection http calls/mails
- bugfixes

regards

Bart

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Tue May 02, 2017 7:53 pm
by mhn
It says 1.1.10.144 in the lower right corner?

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Tue May 02, 2017 9:29 pm
by bartbakels
mhn wrote:It says 1.1.10.144 in the lower right corner?

No it should be 1.2.149...

Sorry updated the links...

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Wed May 03, 2017 6:27 am
by mhn
1.2.10.149 now. :-)

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Wed May 03, 2017 8:49 am
by johnz
Thanks Bart,
Added functionality is great!
John

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Thu May 11, 2017 10:19 pm
by duaneo
Bart,

I recently bought your software, and it's great! Thanks for your hard work.

I'm running this on a windows 10 machine, HS3 and a PowerMax+. I am able to talk to my panel, and I can send status change events to HS3 with no issue. I'm running your application and HS3 on the same machine, and the firewall is disabled. No antivirus installed.

I am having trouble getting HS3 to send messages to your application. I have both the http and UDP servers enabled, and I can see if I do a netstat -a that the UDP server is listening. Netstat doesn't show anything listening on port 3011. When I try to use a browser to connect to the server on port 3011, I get no response. When I use HS3 to make a UDP call, I HS isn't reporting an error, and I'm getting nothing from your app. Any thoughts on how to further diagnose this? I'm not seeing anything in the error log.

As a side note, I notice that the app doesn't shut down cleanly, and if I minimize it, it hangs. Not super important issues, but maybe part of a larger issue?

I'm running the 2009 version of labview. I tried installing a couple of newer versions of labview, but the installer wasn't happy with them and I eventually found a copy of the 2009 version that the installer was happy with. I was thinking that possibly the version of labview I'm running isn't completely compatible with windows 10?

Anyway, Let me know what you think the next steps should be. :)

Cheers,
Duane

Re: Visonic Powermax Interface (Windows) application

PostPosted: Sun Jul 16, 2017 8:07 pm
by Martin75a
Hi,
This looks promising. :)
I was going to try this out with HS3 but have a couple of questions before I start.

I have an old Visonic Alarm with the original Power Link1 module, The one that is connected via the RJ45 output and have a built-in web server.

If I understand things right, this is not working and I need some other kind of bridge between Visonic and the computer.
The problem is that I can't find what components to buy or how to connect it?

Is there anyone who knows where and what to buy to get started? (Preferably Swedish dealers but not necessary)
Pictures/drawing of how to connect it would also be appreciated?

Best Regards
Martin