Toon app: boiler status

Forum about forum-provided applications on Toon

Moderators: marcelr, TerrorSource, Toonz, TheHogNL

Re: Toon app: boiler status

Postby rubyan » Sun Jan 07, 2018 11:03 am

I did a factory reset and indeed my iptables and root access did not change :)
I had to redo some settings in /qmf/config/config_happ_scsync.xml with EndDate and such and now my Toon is working again.

However, the message 'Geen ketelmodule. Verbind Toon met een ketelmodule' is still there, and the http output of page http://TOONIP/happ_thermstat?action=printTableInfo is still active. This means that happ-thermstat_1.554-trunk_qb2.ipk is still active.

I would like to do is opkg install <newest happ-themstat file>, but I don't have this file. Is there anyone that can provide this file for me, since I downgraded the existing package?
rubyan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: November 2017

Re: Toon app: boiler status

Postby jeltel » Sun Jan 07, 2018 4:49 pm

Toonz wrote:
Toonz wrote:I believe these are the parameters you can use in the http call which I have successfully tested:

readableTime (values 0 or 1 - converts Epoch to normal time
skipEmpty (values 0 or 1 - skips null value readings)
nullForNaN (values 0 or 1 - shows null instead of NaN)
loggerName (string without quotes)
rra (string without quotes)
from (epoch time)
to (epoch time)
samples (integer value - determines how many values you will receive back)

Example:
Code: Select all
http://192.168.x.x/hcb_rrd?action=getRrdData&loggerName=thermstat_boilerChPressure&rra=year&readableTime=1&samples=100&nullForNaN=1&from=1504301154&to=1509301154&skipEmpty=1


More parameters exist but these are for the function setRrdData with which you can create rra data yourself


To add to this post for convenience a complete overview of all variables available in the rrd databases from version 4.10.
Note that the ID's after the smart plug variables are different for each smart plug. Each plug will have it's own set of databases.

4.10.rrd.png
I would like to get the codes for my smart plugs. How did you get this list?
jeltel
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 17
Joined: December 2017

Re: Toon app: boiler status

Postby Toonz » Sun Jan 07, 2018 7:51 pm

jeltel wrote:I would like to get the codes for my smart plugs. How did you get this list?

Read this post: https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... =15#p84082
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1381
Joined: December 2016

Re: Toon app: boiler status

Postby jeltel » Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Than the plugs aren't logged :(
Strange because it seems to work on a non rooted toon.
jeltel
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 17
Joined: December 2017

Re: Toon app: boiler status

Postby marcelr » Sun Jan 07, 2018 7:57 pm

Mine are logged allright.
marcelr
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1113
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: Toon app: boiler status

Postby Toonz » Sun Jan 07, 2018 8:36 pm

jeltel wrote:Than the plugs aren't logged :(
Strange because it seems to work on a non rooted toon.

I have two Toons, one logged electricity usage of the plugs the other doesn't.
Will find out the configuration differences when I have time and post my findings here.
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1381
Joined: December 2016

Re: Toon app: boiler status

Postby jeltel » Sun Jan 07, 2018 9:22 pm

marcelr wrote:Mine are logged allright.
No configurations needed?

And do they also show up in the interface of Toon? Or only in the database?

edit: no need for reconfiguration, just re add them.
https://www.domoticaforum.eu/viewtopic.php?f=87&t=11939
Last edited by jeltel on Wed Jan 10, 2018 1:57 pm, edited 1 time in total.
jeltel
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 17
Joined: December 2017

Re: Toon app: boiler status

Postby rubyan » Tue Jan 09, 2018 5:02 pm

rubyan wrote:I would like to do is opkg install <newest happ-themstat file>, but I don't have this file. Is there anyone that can provide this file for me, since I downgraded the existing package?


Quoting myself lol :) I fixed it after all by enabling the connection to the Eneco Service Center. Then the new packages started downloading and appeared magically in /mnt/data/update . I could then install the proper thermstat package. To prevent loosing ssh access I added a restore iptables.conf to crontab as described on this forum. After rebooting and fixing EndDate everything is working again :)
rubyan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: November 2017

Re: Toon app: boiler status

Postby Hypermobile » Sun Jan 14, 2018 4:22 pm

rubyan wrote:
rubyan wrote:I would like to do is opkg install <newest happ-themstat file>, but I don't have this file. Is there anyone that can provide this file for me, since I downgraded the existing package?


Quoting myself lol :) I fixed it after all by enabling the connection to the Eneco Service Center. Then the new packages started downloading and appeared magically in /mnt/data/update . I could then install the proper thermstat package. To prevent loosing ssh access I added a restore iptables.conf to crontab as described on this forum. After rebooting and fixing EndDate everything is working again :)



i've had exactly the same issue.
Downgraded to happ-thermstat_1.554-trunk_qb2 ;
After that; i got the error-message 'Geen ketelmodule. Verbind Toon met een ketelmodule'

So then it's NOT impossible to set the Temperature on Toon.

It was however possible to change Temperature in Domoticz; that still worked on the background.
And the http://TOONIP/happ_thermstat?action=printTableInfo Worked.
But still the Error message; i Fixed it by reinstalling the OPGK Update...and i did everything all over again.


But i still would like a Working http://TOONIP/happ_thermstat?action=printTableInfo Without Downgrading.
Is there already a solution?
Last edited by Hypermobile on Sun Jan 14, 2018 5:47 pm, edited 1 time in total.
Hypermobile
Member
Member
 
Posts: 59
Joined: January 2018

Re: Toon app: boiler status

Postby michel30 » Sun Jan 14, 2018 5:06 pm

I also have some strange things after upgrade to 4.10.6 for me is reading out the power what I used in domoticz but after the upgrade to an higher version it does not work anymore.

When I check the power read out link it is complete diffrent in 4.10.6

http://IP_TOON/happ_pwrusage?action=GetCurrentUsage

and it looks like this:

Code: Select all
{
result: "ok",
powerUsage: {
value: null,
dayCost: null,
avgValue: null
},
powerProduction: {
value: 0,
dayCost: 0,
avgValue: 93.67
},
gasUsage: {
value: null,
dayCost: null,
avgValue: null
}
}


before it was a big list with {2.3} {3.3} etc on the front that was IDX you choose in domoticz to use as read out.
michel30
Member
Member
 
Posts: 237
Joined: August 2017

Re: Toon app: boiler status

Postby Rudolf » Mon Jan 15, 2018 7:31 am

Are you sure you're not mistaken with the URL's? Because I have both (on older FW)

You seem to be referring to this one:
http://toon/hdrv_zwave?action=getDevices.json

Home Assistant uses this URL to monitor consumption; my guess is Domoticz should too.

Do you use a meter adapter and did you update its firmware? Maybe the device id has changed:
https://github.com/cyberjunky/home-assi ... s/issues/3
Rudolf
Member
Member
 
Posts: 119
Joined: December 2017

Re: Toon app: boiler status

Postby Toonz » Sun Jan 21, 2018 12:14 pm

Hi all,

I just released on ToonStore the beta version of the new boiler status app.
It is a remake of the old app Marcelr created in the past but which stopped working from version 3.6.

The data on the tile can be retrieved in JSON format from toon via http://<toon-ip/boilerstatus/boilervalues.txt for use in external applications like domoticz and others.
Data is refreshed every minute (tile doesn't need to be active on the homescreen for the data to be refreshed)

Screenshot tile:
screenshot.png
screenshot.png (26.05 KiB) Viewed 4995 times
Last edited by Toonz on Sun Jan 21, 2018 1:15 pm, edited 1 time in total.
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1381
Joined: December 2016

Re: Toon app: boiler status

Postby Hypermobile » Sun Jan 21, 2018 12:56 pm

Toonz wrote:Hi all,

I just released on ToonStore the beta version of the new boiler status app.
It is a remake of the old app Marcelr created in the past but which stopped working from version 3.6.

The data on the tile can be retrieved in JSON format from toon via http://<toon-ip/boilerstatus/boilervalues.txt for use in external applications like domoticz and others.
Data is refreshed every minute (tile doesn't need to be active on the homescreen for the data to be refreshed)

Screenshot tile (from my dev toon without boiler attached):
The attachment boilerstatus.png is no longer available


Just installed it.

Got 0.0 Bar of Pressure.
When i downgraded to happ-thermstat_1.554-trunk_qb2 (don't do that on 4.9.23 and other newer versions, you break the boilertile.)

I also noticed that there was no Pressure there at the time.
Attachments
image-2018-01-21.jpg
image-2018-01-21.jpg (191.37 KiB) Viewed 5004 times
Last edited by Hypermobile on Sun Jan 21, 2018 1:10 pm, edited 1 time in total.
Hypermobile
Member
Member
 
Posts: 59
Joined: January 2018

Re: Toon app: boiler status

Postby Toonz » Sun Jan 21, 2018 1:08 pm

Hypermobile wrote:Got 0.0 Bar of Pressure.
When i downgraded to happ-thermstat_1.554-trunk_qb2 (don't do that on 4.9.23 and other newer versions, you break the boilertile.)

I also noticed that there was nog Pressure there at the time.

Just to clarify: after you downgraded the happ_thermstat you don't see the boiler pressure anymore? Are your rra databases not populated by that version of happ_thermstat?
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1381
Joined: December 2016

Re: Toon app: boiler status

Postby Hypermobile » Sun Jan 21, 2018 1:34 pm

Toonz wrote:
Hypermobile wrote:Got 0.0 Bar of Pressure.
When i downgraded to happ-thermstat_1.554-trunk_qb2 (don't do that on 4.9.23 and other newer versions, you break the boilertile.)

I also noticed that there was nog Pressure there at the time.

Just to clarify: after you downgraded the happ_thermstat you don't see the boiler pressure anymore? Are your rra databases not populated by that version of happ_thermstat?



A while ago i Downgraded thermstat because i red that on the forum,
and saw accurate value in the http://IP_TOON/happ_thermstat?action=printTableInfo
But the only blank one was Pressure over there.
And the i got a Error message "Ketelmodule not connected"

I didn't know how to upgrade back to the latest thermstat again;

But by doing "OPKG Upgrade" in Putty. All updates to 4.9.23 were done Again.
Installed Toonstore and stuff again. Error message was gone :-)
And the http://IP_TOON/happ_thermstat?action=printTableInfo was Zero's again

Then waited till this app was done :-)
Hypermobile
Member
Member
 
Posts: 59
Joined: January 2018

PreviousNext

Return to Toon Apps

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron