X11VNC not working in 4.9.23

Everything about external control, apps, VNC, etc goes here.

Moderators: marcelr, TerrorSource, Toonz, TheHogNL

X11VNC not working in 4.9.23

Postby gielie » Mon Nov 20, 2017 3:39 pm

HI,

I can't get x11vnc working in 4.9.23, it was working fine in 4.8.25 but after the update it stops working after i start x11vnc.
I tried to reinstall it but with no luck.
Does someone has an idea how i can get x11vnc working again?

btw this is what my console gives.
Code: Select all
The SSL VNC desktop is:  eneco-001-003065:0
PORT=5900
SSLPORT=5900
eneco-001-003065:~# x11vnc

The SSL VNC desktop is:  eneco-001-003065:1
PORT=5901
SSLPORT=5901
eneco-001-003065:~#


So after each start it picks another port number.
gielie
Member
Member
 
Posts: 68
Joined: November 2017

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby lxz » Mon Nov 20, 2017 3:59 pm

What do you mean by 'stops working'? Is it unreachable by your vnc client?

Usually vnc opens an other port when you start the process a second time

Can you check if it is already running (with 'top' or 'ps')?
And is port 5900 opened in your iptables.conf?
lxz
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: November 2017

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby michel30 » Tue Nov 21, 2017 12:10 am

I think that the update did also update x11vnc and that does not work.

I had the same problem before.

What you can do, is uninstall the package and install the package from this site and that works for me.

Regards,
Michel
michel30
Member
Member
 
Posts: 257
Joined: August 2017

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby yjb » Tue Nov 21, 2017 9:28 am

If you want to check if vnc is running:

Code: Select all
Toon:~# netstat -pant |grep LIST
tcp        0      0 0.0.0.0:10080           0.0.0.0:*               LISTEN      709/lighttpd
tcp        0      0 0.0.0.0:5900            0.0.0.0:*               LISTEN      27991/x11vnc-bin
tcp        0      0 0.0.0.0:80              0.0.0.0:*               LISTEN      709/lighttpd
tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN      623/dropbear
tcp        0      0 127.0.0.1:1337          0.0.0.0:*               LISTEN      671/HCBv2 hcb_comm
tcp        0      0 127.0.0.1:6010          0.0.0.0:*               LISTEN      27789/dropbear


If it is indeed running, it shows the port. If the port is not accessible I would expect that something is wrong with the firewall rules.
yjb
Member
Member
 
Posts: 202
Joined: April 2009
Location: Venhuizen, Netherlands

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby gielie » Tue Nov 21, 2017 9:43 am

Ok I see now VNC is already running, twice on different port numbers but yet unreachable, I’ll have to check the firewall.
One thing I don’t understand, before on fw8.4.25 when I started vnc it was running in the console and I could stop it with ctrl c, how to I stop vnc now from running?
I started from scratch and this is what happend.

Code: Select all
eneco-001-003065:~# opkg install x11vnc_0.9.13-r0_qb2.ipk
Installing x11vnc (0.9.13-r0) to root...
Configuring x11vnc.
eneco-001-003065:~# x11vnc
Enter VNC password:
Verify password:   
Write password to /root/.vnc/passwd?  [y]/n y
Password written to: /root/.vnc/passwd

WARNING: can't open config file: /usr/lib/ssl/openssl.cnf


[s] i still can't log in.[/s]

Ok ik used open vnc and that didn't work, i went to tiger vnc and that solved the problem.
1 thing remains, before i could stop x11vnc with ctrl c, how do i stop the server now?
gielie
Member
Member
 
Posts: 68
Joined: November 2017

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby michel30 » Sun Dec 03, 2017 9:24 pm

Hello,

My toon works with x11vnc.
I used the x11vnc package from this forum.
I edit this file /etc/inittab and add in this line
Code: Select all
x11v:5:respawn:/usr/bin/x11vnc
michel30
Member
Member
 
Posts: 257
Joined: August 2017

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby HenkP » Mon Dec 04, 2017 12:36 pm

Toon works with x11vnc, but after a power off-on x11vnc is not self restarting.
Where or what can I edit for a auto restart off X11vnc?

Thanks
HenkP
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: December 2017

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby marcelr » Mon Dec 04, 2017 12:59 pm

marcelr
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1152
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby HenkP » Mon Dec 04, 2017 9:54 pm

Thanks, but that don`t workt for me. https://www.domoticaforum.eu/posting.ph ... 7&t=11854#
HenkP
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: December 2017

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby marcelr » Mon Dec 04, 2017 11:29 pm

You can always write a small shell script to startup x11vnc, and pop that into /etc/init.d
Then x11vnc will start at least at boot-up.
marcelr
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1152
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: X11VNC not working in 4.9.23

Postby gerlag » Fri Dec 29, 2017 4:40 pm

Small addition:
For those where automatic restart of x11VNC server after reboot is not working, using the init.d or inittab approach, (see here), the alternative crontab solution could work as a last resort. Which was the case in my situation.

Code: Select all
eneco:~# crontab -e

# crontab for root
#      The time and date fields are:
#
#             field          allowed values
#             -----          --------------
#             minute         0-59
#             hour           0-23
#             day of month   1-31
#             month          1-12 (or names, see below)
#             day of week    0-7 (0 or 7 is Sunday, or use names)
#
SHELL=/bin/sh
*/5 * * * * /root/bin/buienradar_get_data_5min.sh
2 */1 * * * /root/bin/buienradar_get_data_hourly.sh
@reboot /usr/bin/x11vnc

(I added the line)
Code: Select all
@reboot /usr/bin/x11vnc

Then type:
Code: Select all
ESC :wq


Then reboot
Code: Select all
shutdown -r now
and check if x11VNC has automatically started.
Code: Select all
netstat -pant |grep LIST
tcp        0      0 0.0.0.0:10080           0.0.0.0:*               LISTEN      707/lighttpd
tcp        0      0 0.0.0.0:5900            0.0.0.0:*               LISTEN      1012/x11vnc-bin
tcp        0      0 0.0.0.0:80              0.0.0.0:*               LISTEN      707/lighttpd
tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN      624/dropbear
tcp        0      0 127.0.0.1:1337          0.0.0.0:*               LISTEN      680/HCBv2 hcb_comm
gerlag
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 9
Joined: December 2017


Return to Toon external control

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron