Rooted Toon Fibaro HC3

Everything about external control, apps, VNC, etc goes here.

Moderators: marcelr, TerrorSource, Toonz, TheHogNL

Rooted Toon Fibaro HC3

Postby Ruud » Sat Apr 18, 2020 12:02 am

Has anyone already linked the rooted Toon to a Fibaro Hc3 via Quick apps or Lua?
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Rooted Toon Fibaro HC3

Postby TerrorSource » Sat Apr 18, 2020 12:06 am

Doesn’t the Virtual Device plugin for HC2 also works on HC3? Have you checked that out before asking? ;)
TerrorSource
Administrator
Administrator
 
Posts: 494
Joined: May 2017

Re: Rooted Toon Fibaro HC3

Postby Ruud » Sat Apr 18, 2020 10:59 am

Of course I checked it :lol:
Vd no longer works in HC3 and has been replaced by quick apps and is not a conversion
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Rooted Toon Fibaro HC3

Postby TerrorSource » Sat Apr 18, 2020 11:08 am

Maybe you can check the Domoticz topic in "External Control". The manual used DzVents(Domoticz own script language) but also uses parts of LUA.
On the Domoticz forum are also parts LUA-script to control the Toon.

EDIT: here: https://www.domoticz.com/forum/viewtopic.php?t=11421
TerrorSource
Administrator
Administrator
 
Posts: 494
Joined: May 2017

Re: Rooted Toon Fibaro HC3

Postby samll » Mon Jan 18, 2021 4:06 pm

Has anyone already linked the rooted Toon to a Fibaro Hc3 via Quick apps or Lua?

Never heard of it
any benefits?
Best possible online loan solutions you could find here. So check it out sooner or later
samll
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 1
Joined: November 2020

Re: Rooted Toon Fibaro HC3

Postby SDeath » Thu Feb 25, 2021 12:25 pm

Yes I have!
I got my HC3 to replace my HC2 last week, and been busy converting everything manually, I have lot's of LUA in my HC.
And also converted the VD by fkruis to a HC3 QuickApp.

I have them attached to this post.
Both QuickApps will start updating within 1 minute and keep doing so every minute automatically.
All functions work like before.

Just change the IP address for each QuickApp in the QuickApp Variables to the IP of your Toon and it should work:
Toon_Connect_3.0_ipAddress.jpg
Toon_Connect_3.0_ipAddress.jpg (33.98 KiB) Viewed 1346 times


Toon_Connect_3.0.jpg
Toon_Connect_3.0.jpg (178.17 KiB) Viewed 1357 times


Toon_Data_3.0.jpg
Toon_Data_3.0.jpg (143.21 KiB) Viewed 1357 times
Attachments
Toon_Connect_3.1.fqa.zip
Bug fix for local QuickApp variable change
(3.02 KiB) Downloaded 49 times
Toon_Data_3.0_VAR.fqa.zip
(2.11 KiB) Downloaded 45 times
Toon1 running firmware 5.33.9 (rooted)
SDeath
Member
Member
 
Posts: 53
Joined: January 2019

Re: Rooted Toon Fibaro HC3

Postby SDeath » Sat Feb 27, 2021 1:29 pm

Updated my previous post to fix a bug.
Please download 3.1 version of the Connect app.
Toon1 running firmware 5.33.9 (rooted)
SDeath
Member
Member
 
Posts: 53
Joined: January 2019

Re: Rooted Toon Fibaro HC3

Postby Ruud » Fri Mar 05, 2021 1:14 pm

Toonconnect werkt prima, maar Toondata blijft leeg geen info.
Alleen ip aanpassen toch?
Groet Ruud
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)


Return to Toon external control

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest